null

Barranquisme Estrets de Castellar

Barranquisme
< Activitats< Barranquisme

Estrets de Castellar

La proximitat a la ciutat de Barcelona i la seva baixa dificultat convida a la majoria a triar aquest barranc per a iniciar-se en el món del barranquisme. Ideal per aquells que vulguin trencar amb la rutina!

Època: Primavera – Estiu.
Localització: Castellar del Vallès (Vallès Occidental, Barcelona)
Durada de l’activitat: 1-2 hores.
Nivell de l’activitat: Iniciació / Fàcil
Edat mínima recomanada: A consultar.
Grups: Màxim de 8 persones per guia.
Preu: 40€/persona.

 • La durada de l’activitat és aproximada, ja que sempre dependrà del nivell del grup i de l’afluència de gent que hi hagi dins del recorregut. 
 • L’època també és orientativa, ja que dependrà de les condicions climatològiques del moment.
 • L’edat mínima recomanada és orientativa, si tens algun dubte consulta’ns i us atendrem la petició personalment.
 • Per la realització d’aquesta activitat és imprescindible saber nedar.

Qualsevol dubte referent a aquesta activitat, consulta’ns.

 • Què inclou:

  • Guia professional titulat
  • Material tècnic de seguretat (neoprè complet, escarpins, arnés de barrancs amb descensor i casc)
  • Assegurança d’accidents i RC
  • Fotos i vídeos de l’activitat

  *Tot el material ha passat per un correcte procés de desinfecció i s’entrega amb garanties higièniques.

 • Què NO inclou:

  • Transport fins al punt de trobada
  • Dietes
 • Què cal portar:

  • Calçat esportiu tancat (si és de muntanya millor)
  • Banyador o malles curtes i samarreta tècnica d’esport (*llegir funcionament de l’activitat)
  • Aigua
  • Roba i calçat de recanvi sec (quedarà al cotxe per després de l’activitat)
null

L’activitat en 1 minut

null

Descripció detallada del barranc

Entre ciutats i amagat en un racó de Castellar del Vallès (Vallès Occidental, Barcelona) trobem els Estrets de Castellar.

El Barranc dels Estrets està situat al municipi de Castellar del Vallès, a la comarca del Vallès Occidental, a la província de Barcelona. Aquesta zona està formada per un estret congost format pel riu Ripoll a través dels cingles que el flanquegen, amb una longitud d’uns 200 metres i una amplada que en alguns punts no arriba als 10 metres.

El congost és un fenomen geològic impressionant, format per l’erosió dels materials que han creat els cingles al llarg dels segles. A més a més, el riu Ripoll, que discorre pel mig del congost, ha contribuït a modelar el terreny amb la seva acció de l’aigua. Això ha creat un espai natural de gran bellesa paisatgística i un indret perfecte per practicar activitats com el senderisme, el barranquisme o l’escalada.
Una de les característiques més destacades del Barranc dels Estrets és la seva vegetació. En aquesta zona es poden trobar diferents espècies de plantes que s’han adaptat a les condicions extremes del congost. En aquest sentit, es poden veure arbres i arbustos com el pi blanc, el xiprer, el roure, el freixe i la sarga, entre altres. També hi ha diverses espècies de flora mediterrània, com ara l’espígol, la farigola, el romaní i la murta.

Així mateix, el Barranc dels Estrets també és habitat per diferents espècies d’animals, com ara ocells rapinyaires, com l’àguila cuabarrada i el falcó peregrí, així com mamífers com el gat salvatge, el senglar i la geneta.

Situat a prop d’una antiga fàbrica tèxtil que podrem veure al final del descens, es tracta d’un barranc que sorprèn per les seves formacions rocoses i la seva proximitat a les grans ciutats. En aquest, podrem gaudir de diversos salts, un ràpel i…el més divertit: un tobogan final de 15 metres! És sorprenent trobar un lloc amb aquestes característiques tan a prop de Barcelona. Es tracta d’un barranc dinàmic, senzill i divertit, apte per a tots els públics.

Waze
null

Funcionament de l’activitat

Ens trobarem al punt de reunió, generalment on deixarem els vehicles o des d’on sortirem amb el mínim de vehicles fins a l’aparcament més proper a l’activitat.

Allà ens trobarem tots els participants amb el guia, repartirem el material personal per cadascú i es faran les explicacions necessàries.

Des d’allà tots junts sortirem a fer l’activitat. En les aproximacions més llargues, us demanem que porteu roba còmoda per caminar, la qual quedarà sota del neoprè a l’hora de fer el descens del barranc. Nosaltres recomanem banyador-pantaló o malles curtes i una samarreta de teixit esportiu.

Després de l’activitat, tornarem al mateix punt on hem deixat els cotxes.

Un cop allà ens canviarem i tornarem el material al vehicle del guia.

RESERVA AQUESTA ACTIVITAT

Vols venir amb nosaltres a fer l’activitat?

Tens alguna pregunta?

Missatge ràpid

Envia

null

El temps al Barranc

null

Preguntes Freqüents

Envia’ns un Whatsapp amb l’activitat que vols fer, les persones que sereu, el dia que us aniria bé i un mail. Una vegada haguem comprovat la nostra disponibilitat, us enviarem un correu amb tota la informació per fer la reserva de l’activitat, el pagament, etc i tota la informació relacionada amb l’activitat que hagueu escollit. 

No. Però sí que acceptem bizzums o transferències. 

Si, a brollats tothom és benvingut. Si vens sol, has de saber que segurament t’afegirem en alguna activitat que tinguem amb un grup ja creat. Per això, mira l’agenda i escull l’activitat que més et cridi l’atenció.

Depèn de moltes coses: de l’edat, de l’activitat, de la gent que ens acompanyi... Vosaltres coneixeu els vostres fills i filles, nosaltres encara no. Si ens truqueu i ens expliqueu una mica quina edat tenen, si tenen por a les alçades i algunes coses sobre ells, nosaltres us podrem aconsellar.

Les activitats aptes per a infants, les trobareu marcades amb el següent icona . En podeu trobar moltes!

Una vegada finalitzada l’activitat, us enviarem un link amb les fotos. Si vosaltres també n’heu fet, us demanarem que les afegiu a la carpeta, així tots els participants també hi tindran accés.

I tant, nosaltres no t’ho prohibirem pas. Però si se’t trenca o la perds, Brollats no es fa responsable dels objectes que porteu. Tot i així, podeu demanar les imatges que vulgueu al guia que us acompanyi. Ell/a farà el possible perquè us endugueu els millors records!

Dies abans de l’activitat haureu d’omplir un formulari amb les vostres dades. És important que allà digueu el vostre pes, la vostra alçada i el número de peu. Amb aquestes variables ja podem saber la tallà de neoprè!

Preferiblement, seria millor portar lentilles. Si no és possible, no passa res!

I tant que pots! Et recomanem activitats més senzilles i anar pujant el grau de dificultat poc a poc, a mesura que vagis agafant confiança. Pots començar pel senderisme, les raquetes de neu o els trekkings aquàtics i anar-te posant a prova a tu mateix/a!

Si ens aviseu amb més de 24h d’antel·lació, no passa res. Us tornarem el 100% de la paga i senyal que hagueu fet. En canvi, si és amb menys de 24h d’antel·lació, valorarem la situació de manera personalitzada.

I tant! Contacta amb nosaltres al 644.433.597, diga’ns la talla i te l’encarreguem!

Bona pregunta. Els ordinadors no són el nostre fort, però fem tot el possible per tenir-la acabada abans de l’estiu. Desitgeu-nos sort!

null
Si t’ha agradat aquesta activitat recomanem…